Dallmayr Grand Cru Java Terang 250гр на зърна

  • Марка: Dallmayr

Dallmayr Grand Cru Java Terang 250гр на зърна

100% робуста

Dallmayr Grand Cru Java Terang е идеален за еспресо, капучино и лате макиато. В чашата,  се развива по-дълготраен аромат, копринено гладък каймак.


Несмесените Робуста специалитети са рядкост. За Dallmayr Grand Cru Java Terang, ние използваме само най-добрите качествени Робуста зърна, отглеждани на Gunung Terang територии. Този плътен еспресо вкус се характеризира с изключително богат вкус с фин намек за тютюн. 

Произходът на кафето на зърна е в едни от най-добрите райони на света за отглеждане на кафе: остров Ява е разположен на Тихия океан "огнен пръстен" - верига от вулканична дейност, която опасва целия Тихи океан. Пръстенът се гордее с 130 вулкана и, от тях, 40 се намират само на Ява - някои изчезнали и някои доста активни. Тропическият, екваториален климат и плодородието на вулканичната почвата предлага идеални условия за отглеждане на кафе.

 

Името Робуста отразява силния характер на това кафе и неговия чудесен богат аромат. Той не е толкова чувствителен към топлината като сортовете Арабика и е по-малко податлив на атаките на вредители от флората, и фауната. Независимо от това, Robusta е много по-чувствителна към ниски температури в сравнение с Арабика, което обяснява защо често се отглежда на ниски височини и по-близо до екватора, а също и защо такива сортове, често се описват като равнинните кафета. The Gunung Terang имението се намира на надморска височина от около 500 метра над морското равнище. Като цяло, съдържанието на кофеин от Робуста зърна е два пъти по-висока от тази на сортове Арабика. Нещо повече, тъй като тяхното съдържание на масло е много по-ниска, каймака получен от Робуста зърна трае значително по-дълго.

19,00 лв.
Базова цена: 19,00 лв.
Моля, изберете:
Подобни продукти